Studinekoret Sirenene

Studinekoret Sirenene

Studinekoret Sirenene er det offisielle studinekoret ved Universitetet i Bergen.

Sirenene har et bredt repertoar som spenner fra folketoner via jazzlåter til popmusikk, klassisk og en smule samtidsmusikk. Dirigent Hilde Udjus Frorud og andre kreative sjeler i koret arrangerer gjerne sanger, og dette setter i aller høyeste grad særpreg på repertoaret. Er ikke Sirenene helt tilfreds med de originale tekstene, går de heller ikke av veien for å dikte egen tekst. 

Sirenene har siden koret ble stiftet i 1997 lagt vekt på å holde et høyt musikalsk nivå. I 2006 vant koret damekorklassen i den landsdekkende korkonkuransen Syng for oss. Deltakelse i den samme konkurransen i 2010, ga oss hele fire priser: i tillegg til andreplass i både klasse for damekor og klasse for scenisk uttrykk, vant de både publikumsprisen og juryprisen ”Grand Prix”. CD-innspilling våren 2008 står også på merittlisten. 

I tillegg deltok koret i historiens første norgesmesterskap for kor høsten 2012, ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Sirenene stilte i klassene «like stemmer A» og «rytmisk», og fikk henholdsvis andre- og førsteplass. I tillegg vant koret Grand Prix-finalen, og dermed hele norgesmesterskapet! Etter dette var det igjen duket for CD-innspilling, i september 2013.

Under korona-pandemien jobbet Sirenene godt, og vant høsten 2020 Syng for oss for andre gang. For tiden jobber koret mot 25-års jubileum, som vil finne sted i 2022. 

Det skjer mye i løpet av et semester i Sirenene; oppdrag, konserter, turer og sosiale arrangement er fast inventar. Som medlem i Sirenene er du også en del av et aktivt studentkulturnettverk, og ikke minst en venninnegjeng. Etter mandagsøvelsene er det fukting av stemmebåndene og sosialt samvær med “brødrekoret” Mannskoret Arme Riddere. Gjennom studentkulturarrangementene UKA/UKEN i Trondheim, Ås og Bergen, knytter Sirenene også bånd til andre studentkor i Norge.

Navnet Sirenene stammer fra Homers Odysseen, der Sirenene er navnet på vakre sjønymfer som synger så nydelig at alle sjømenn som hører sangen blir trollbundet og hopper over bord og ut i fortapelsen. Den fagre gudinne Kirke bad Odyssevs ”vokte seg vel for toner som klinger deilig fra blomsterkledd eng.”

Hvem kan være med?

Alle kvinnelige studenter i Bergen. Opptak i starten av hvert semester.

Sosiale medier