Personvern

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Utdanning i Bergen samler inn og bruker personopplysninger. Personvernerklæringen er oppdatert 09.04.2019.

Vi er opptatt av å ivareta ditt personvern. Dine personopplysninger skal være trygge hos oss uavhengig av hvilken plattform du deler dem på. All behandling av personopplysninger skjer i samsvar med norsk lov.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse.

Om den behandlingsansvarlige

Behandlingsansvarlig er den som er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger på StudentBergen.

Kontaktopplysninger til den behandlingsansvarlige

Utdanning i Bergen
Postboks 7800, 5020 Bergen
Tlf: (+47) 55 58 90 37
E-post: utdanningibergen@uib.no
Org.nr: 874 789 542

Formålet med å samle inn personopplysninger

StudentBergen samler personopplysninger ved følgende anledninger:

  • Når du samhandler med StudentBergen gjennom å registrere brukerkontoer, fylle ut skjema og melde deg på nyhetsbrev.
  • Når du deler innhold fra StudentBergen i sosiale medier.

Formålet med innsamlingen er å kunne levere de bestilte tjenestene, samt ved registrering av nyhetsbrev kunne levere relevante nyheter og markedsføring til de registrerte.

Hvilke opplysninger samles inn?

Informasjon vi samler inn kan være fornavn, etternavn, e-post, telefonnummer, adresse, ip-adresse og kjøpshistorikk. StudentBergen.no bruker også cookies på sine nettsider. Les mer om dette lenger nede i personvernerklæringen.

Hvordan vi bruker opplysningene vi har lagret om deg

  • Levere tjenestene du forventer av oss.
  • Forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Det er veldig viktig for oss å sikre at er en trygg nettside. Derfor gjør vi hva vi kan for å forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Vi bruker flere typer data for å gjenkjenne regelbrudd og svindelforsøk, blant annet IP-adresser og informasjonskapsler.

Hvem behandler dine opplysninger

Det er flere selskaper som bidrar med å behandle personopplysninger. Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger i henhold til databehandleravtaler med utdanningibergen.no.

Følgende selskap er sentrale når dine opplysninger behandles:

  • Google – anonymiserte og aggregerte bruksopplysninger for bruk av våre digitale tjenester.
  • Facebook – anonymiserte og aggregerte bruksopplysninger for bruk av våre digitale tjenester i forbindelse med annonsering.
  • Apility – for drift av nettsider, mobilapplikasjon og underliggende datasystemer for bestilling av billetter via disse kanalene.

Informasjonskapsler (cookies)

Ved å bruke nettsidene våre samtykker du i å få informasjonskapsler lagret i nettleseren din. Du kan avstå fra å samtykke til lagring av informasjonskapsler, men det kan føre til at nettsidene ikke fungerer som normalt.

Informasjonskapslene blir ikke knyttet til deg som enkeltperson. En ip-adresse er definert som personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. StudentBergen benytter Google Analytics sin funksjon for å anonymisere ip.adressen før informasjonen blir lagret. Derfor kan ikke den lagrede ip-adressen bli brukt for å identifisere en enkelt bruker.

StudentBergen lagrer følgende informasjonskapsler i nettleseren din:

Navn

Leverandør

Formål

Utløpstid

_ga

utdanningibergen.no

Inneholder en unik nøkkel som benyttes til å generere statistikk for hvordan brukeren benytter seg av nettstedet.

To år

_gat_gtab_UA_135348902_1

utdanningibergen.no

Inneholder en unik nøkkel som benyttes til å generere statistikk for hvordan brukeren benytter seg av nettstedet.

24 timer

_gid

utdanningibergen.no

Inneholder en unik nøkkel som benyttes til å generere statistikk for hvordan brukeren benytter seg av nettstedet.

24 timer

NFSESSION

utdanningibergen.no

Inneholder en unik nøkkel som webserver bruker for å kunne lagre forskjellige “states” mot brukeren, samt å kunne knytte interne lagrede data mot brukeren ved innlogging, skjemaer etc.

Ett år

Listen over informasjonskapsler oppdateres årlig og ble sist oppdatert 28.02.2019.

Webanalyse

Vi samler uidentifiserbare opplysninger om besøkende på StudentBergen for å utarbeide statistikk, slik at vi kan lage et brukervennlig nettsted. Vi kan ikke spore opplysningene dine tilbake til den enkelte bruker. Alle data blir anonymiserte og slått sammen, og blir ikke individuelt behandlet. Om du ikke ønsker å bidra til statistikken, kan du reservere deg mot dette hos Google:

Reservering mot google analytics

Google analytics

StudentBergen bruker statistikkverktøyet google analytics. Verktøyet bruker cookies for å analysere hvordan våre brukere benytter seg av nettsidene våre. Dataene som blir generert av cookien, inkludert ip-adressen din, blir sendt til Google og lagret på servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern. Informasjonen om trafikk på våre nettsider lagres i Google Analytics i 56 måneder.

Den registrertes rettigheter

Innsyn

Du har rett til å få informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hvordan vi behandler dem. Du kan til enhver tid kreve innsyn i de opplysninger StudentBergen.no lagrer om deg.

Retting og sletting

StudentBergen sletter personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for å oppfylle det formålet de ble innhentet for. Det betyr at så lenge du benytter noen av våre tjenester, lagrer vi nødvendige opplysninger om deg.

Rett til dataportabilitet

Den registrerte har rett til å få kopier av personopplysningene de har gitt utdanningibergen.no som behandlingsansvarlig, i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinleselig format.

Dersom du ikke er fornøyd med måten vi behandler personopplysninger eller mener at vi bryter personvernregelverket, har du rett til å klage til Datatilsynet. Du finner mer informasjon om hvordan du skal gå frem for å klage på www.datatilsynet.no.