Foto: Studentradion i Bergen

Hvorfor bli med i en studentorganisasjon?

Studentbyen Bergen er pakket med aktiviteter og tilbud. Som student kan du være med å forme nåtiden og fremtiden gjennom å være med i en studentorganisasjon.

Mange studentorganisasjoner er åpen for alle studenter, uavhengig av studiested, noen er kun åpen for studenter ved et spesifikt studiested. Men felles for dem alle er at de gir en unik mulighet til å bli med i et sosialt fellesskap, hvor du garantert får nye venner for livet og lærer deg noen nye skills, eller forbedrer de du allerede har.

Finn din studentorganisasjon her! Se kommende arrangement i studentkalenderen!

 

5 gode grunner til å bli med i en studentorganisasjon


1. Sosialt nettverk

Er du helt ny i Bergen, og ikke kjenner så mange, så er dette en kjempeanledning til å bli kjent med nye folk som har samme interesser som deg. Og du finner kanskje venner på tvers av studiesteder også, så trenger ikke studietiden bare handle om pensum og eksamenssnakk. 

2. Minner for livet 

Sammen med de andre i organisasjonen skaper du minner som er med deg hele livet. Det handler om alt det dere gjør sammen i organisasjonen til turer til arrangement. 

3. Erfaring

Du får viktig erfaring med å samarbeide med andre og jobbe mot et felles mål. Uansett hva det er, så må alle i studentorganisasjonen bidra og jobbe for at den skal fungere. Dette er supert å ha på cv og fremtidige arbeidsgivere elsker søkere med organisatorisk erfaring. 

 “Jeg personlig føler jeg har lært mer av å være del av studentorganisasjoner enn å studere” 

Michael, Studentradioen

4. Du kan dyrke dine interesser 

Å være medlem i en studentorgansiasjon betyr at du virkelig kan dykke ned i dine interesser sammen med andre. Elsker du film, synger du eller er du veldig interessert i å lede debatter. Da er studentorganisasjonene en ypperlig måte å gjøre dette på. Og sammen med andre er det jo mye gøyere!

5. Bli god på noe du ikke trodde du mestret 

Kanskje du tror du ikke kan synge eller ikke skriver noe bra. Da kan du teste ut ferdighetene i en studentorganisasjon. Og du kan bli god på det sammen med andre. Om du ikke nødvendigvis blir det nye nyehtsankeret i TV2 eller en ny Astrid S, så har du i alle fall vist verden at du tør å prøve.

Finn deg en «utrygg» og utfordrende studentorganisasjon. At du vil måtte bruke mye tid på å mestre noe nytt, er ikke en dårlig ting – tvert imot, det er positivt. I tillegg er det gjerne sånn at folk som tilbringer mye tid sammen også blir bedre kjent. Da har du det nye miljøet ditt før du vet ordet av det”.

Martin, Studvest (21. august 2017)

Ble du trigget? Sjekk ut listen over studentorganisasjoner som ligger ute og kontakt den du føler deg mest hjemme i. Eller den som er komplett ulik det du trodde du skulle ende opp med. Uansett, du kommer nok ikke til å angre.