Det Akademiske Kvarter

Foto: Det Akademiske Kvarter

Det Akademiske Kvarter

Kvarteret er studentenes kulturhus i Bergen og fungerer som pub, kafe og utested. I tillegg huser Kvarteret over 2000 arrangementer hvert år, så her er det mye å engasjere seg i!

Kommende arrangement

Når livet på studenthybelen blir kjedelig er det på Kvarteret du kan ta med hele vennegjengen - her skjer det noe hver dag hele uken! Jevnlig arrangeres bl.a. konserter, teater, film, foredrag og debatter. Navnet er et ordspill på et «akademisk kvarter». Tradisjonelt er det navnet man i dannede kretser har satt på forsinkelser som man bør se gjennom fingrene med.

Kvarteret huser over 2000 arrangementer årlig og har plass til hele 1500 besøkende. Huset går over tre etasjer, har ni rom / scener og 14 skjenkepunkt. Kvarteret har 18-års aldersgrense med studentbevis, i tillegg til baren Halvtimen (3. etg) hvor det er 20 års aldersgrense og alle rettigheter.

Kvarteret baserer seg på frivillig arbeid. Det trengs til enhver tid rundt 400 personer til å drive huset; stå i baren, være dørvakt, dekorere rom, drive PR-arbeid og mye annet. Huset utgjør et ungt og hektisk miljø, og er kanskje den enkleste og beste billetten inn til kjernen av studentverdenen. På Kvarteret er du garantert å få mange gode venner, jobbe med artige ting og få delta på arrangementer du sent vil glemme.

Alle studentorganisasjoner kan låne rom gratis på Kvarteret. Fem organisasjoner er faste driftsorganisasjoner og har arrangementer jevnlig:

Hvem kan være med?

Alle studenter.

Besøksadresse

Olav Kyrres gate 49

Sosiale medier