Bergen Realistforening

Bergen Realistforening

Bergen Realistforening (RF) arrangerer konserter med kjente navn fra inn- og utland på Det Akademiske Kvarter.

Kommende arrangement

Vi søker nye medlemmer

Hvem ser vi etter

Alle som er interessert i musikk, grafisk design\PR, økonomi, arrangere konserter.

Realistforeningen er en av fem driftsorganisasjonene på Det Akademiske Kvarter. Det vil si at de er hovedarrangør på kulturhuset, og at aktive medlemmene internfordeler som frivillige på Kvarteret. RF har flatt styre, og består av opp til 27 aktive medlemmer som står for blant annet økonomistyring, booking, PR-arbeid og vakthold.

Konsepter

Torsdagskonsert: Kjente artister fra inn og utland står på scenen i Teglverket - Kvarterets største konsertscene.

Up&Coming: Utvalgte torsdager får Bergens nyoppstartede og ukjente band og artister får sjansen til å spille i Teglverket. Gratis inngang.

Helhus: RF arrangerer Kvarterets lørdagskonsept en til to ganger i mnd, hvor huset fylles med konserter og arrangementer. Flere av RFs Helhus har temaer som for eksempel St. Patrick’s, Halloween eller Julehelhus.

Historien

Bergen Realistforening ble startet i 1959, for å arrangere foredrag og fest for realfagsstudentene ved universitetet. Da den gamle studentvillaen i Parkveien 1 (der Studentsenteret står i dag) skulle rives, fikk bergensstudentene Hulen som erstatning etter langvarig arbeid og aktivisme. Hulen ble en berikelse for Bergens studentliv og for RF.

Da man innså Hulens begrensning som lokale for akademisk samtale måtter etterhvert foredrag vike plassen for konserter, og dansekvelder ble etterhvert til diskotek. Den gang som nå var det torsdagen som var RF sin kveld, og en rekke temakvelder ble faste og kjære konsepter slik som Ost&Vin, Bierstube og Film&Vaffel.

Etterhvert som planene om et felles studentkulturhus i Bergen tok form ble Realistforeningen involvert i planleggingen, og da Kvarteret åpnet i 1995 flyttet organisasjonen fra Hulen sammen med Aktive Studenters Forening (ASF).  Selv om organisasjonen hadde sitt utspring blant realfagsstudentene er den i dag åpen for alle studenter i Bergen.

Vi søker nye medlemmer

Hvem ser vi etter

Alle som er interessert i musikk, grafisk design\PR, økonomi, arrangere konserter.

Hvem kan være med?

Alle studenter

Besøksadresse

Det Akademiske Kvarter, Håkonsgaten 5828 Bergen, Norway

Nettside

Annet

Tlf: 55589936

Sosiale medier