Aktive Studenters Forening

Aktive Studenters Forening

Aktive Studenters Forening (ASF) er en av Bergens største studentdrevne konsertarrangører. Arrangerer konserter på Kvarteret hver fredag, i tillegg til flere helhus.

ASF er Bergens nest eldste allmenne studentorganisasjon, startet i 1940. I dag er det en av driftsorganisasjonene på Det Akademiske Kvarter, noe som gir deres aktive medlemmer internfordeler som frivillige på Kvarteret. 

Konsepter

ASF har fire booking-konsepter: ASF, StåOppJazz, ASF SUB og ASF Klubb.

  • ASF: Alle større konserter. Arrangeres i hovedsak i Teglverket på Kvarteret, men har også satt opp en rekke større konserter på USF Verftet.
  • StåOppJazz: Konserter i Storelogen på Kvarteret ved hvert Helhus som ASF arrangerer. I all hovedsak jazz.
  • ASF SUB: Konserter i Speilsalen på Kvarteret ved hvert Helhus som ASF arrangerer. Eneste trofaste hardcore-scene i Bergen, men booker egentlig innen alle sjangre.
  • ASF Klubb: Klubbkonsept ved hvert Helhus som ASF arrangerer. I hovedsak i Teglverket rundt midnatt og utover. 

Historien

ASF ble stiftet ved et allmannamøte 22. august 1940 på nåværende Geofysisk institutt mens det som i dag er Universitetet fortsatt het Bergens Museum. ASF hadde fra sin begynnelse to formål. Det første var å være en studentforening i ordets rette forstand, i motsetning til Studentersamfunnet som ASF mente var dominert av eldre akademikere som ofte hånet studentene når de forsøkte å delta i debatten. Det andre var å gi studentene et utenomfaglig tilbud.

Foreningen har endret sine virkeområder opp gjennom årene, ofte i takt med utviklingen i samfunnet generelt, og tidvis av mer tilfeldige årsaker. Fra å være en forening som i all hovedsak inviterte til debatter, foredrag og dans i Klubben, og et «mellomspill» som største studentforening på Hulen («mellomspillet» varte i hele 27 år), er ASF i dag en av Bergens største studentdrevne konsertarrangører. Foreningen holder i hovedsak til på Det Akademiske Kvarter, hvor den arrangerer konserter hver fredag, og omtrent annenhver lørdag.

Hvem kan være med?

Alle studenter.

Sosiale medier