Unsplash

Miniveileder video


1. Hold kameraet stødig. Hvis du har stativ tilgjengelig, så bruk gjerne det. 

2. Pass på bakgrunnen. Prøv å filme et sted der bakgrunnen ikke er altfor uryddig. 

3. Varier bildene. Prøv å ha noen klipp som er tett på, noen klipp som er på avstand og noen klipp som er midt imellom. (Da blir det enklere å redigere etterpå.) 

4. 
Film lengre klipp enn det du tror er nødvendig. Minimum 10 – 15 sekund. (Dette gjør det også enklere å redigere etterpå) 

5. 
Film flere klipp enn du tror er nødvendig. (Igjen: Det blir enklere å redigere). 

6. 
Pass på mikrofonen. Når du filmer med mobiltelefon eller kamera, er det fort gjort å holde fingeren over mikrofonen. Da blir det dårlig lyd. Folk tilgir bilder som ikke er helt tipp topp, men lyd som er dårlig … Da stopper folk fort å se.   

7. Prøv å filme et sted med mye lys. Aller helst dagslys. Hvis du er innendørs, så bruk gjerne et vindu som lyskilde. (Et tilleggstips: Prøv gjerne å skru av lyset i taket. Dette har gjerne en annen hvitbalanse enn dagslys. Noe som gjør at fargene ofte gjengis helt feil. Spesielt viktig om du filmer personer
).

8. Da gjenstår det å redigere filmen. Du kan bruke enkle redigeringsprogram som er gratis. Eksempel på dette er Windows Movie Maker og 
iMovie (Mac). Et annet alternativ er YouTube video editor, Filmora og Davinci Resolve (som er et program som er litt mer avansert) 

9. 
Filmen skal være maks 15-20 sekunder.       

Lykke til!