Foto: Studentradion i Bergen

Hvorfor bli med i en studentorganisasjon?

Studentbyen Bergen er pakket med aktiviteter og tilbud. Som student kan du være med å forme nåtiden og fremtiden gjennom å være med i en studentorganisasjon.

Mange studentorganisasjoner er åpen for alle studenter, uavhengig av studiested, noen er kun åpen for studenter ved et spesifikt studiested. Men felles for dem alle er at de gir en unik mulighet til å bli med i et sosialt fellesskap, hvor du garantert får nye venner for livet og lærer deg noen nye skills, eller forbedrer de du allerede har.

5 gode grunner til å være med i en studentorganisasjon

Nr. 1 Sosialt nettverk

Er du helt ny i Bergen, og ikke kjenner så mange, så er dette en kjempeanledning til å bli kjent med nye folk som har samme interesser som deg. Og du finner kanskje venner på tvers av studiesteder også. 

“Finn deg en «utrygg» og utfordrende studentorganisasjon. At du vil måtte bruke mye tid på å mestre noe nytt, er ikke en dårlig ting – tvert imot, det er positivt. I tillegg er det gjerne sånn at folk som tilbringer mye tid sammen også blir bedre kjent. Da har du det nye miljøet ditt før du vet ordet av det”.

Martin, Studvest (21. august 2017)

Nr 2 Minner for livet 

Sammen med de andre i organisasjonen skaper du minner som er med deg hele livet. 

Nr 3 Erfaring

Du får viktig erfaring med å samarbeide med andre og jobbe mot et felles mål. Uansett hva det er, så må alle i studentorganisasjonen bidra og jobbe for at den skal fungere. Dette er supert å ha på cv og fremtidige arbeidsgivere elsker søkere med organisatorisk erfaring. Ifølge kandidatundersøkelsen 2018 er det en stor fordel at du har vært med i en studentorganisasjon med tanke på jobb.  

 “Jeg personlig føler jeg har lært mer av å være del av studentorganisasjoner enn å studere”  Michael, Studentradioen

Nr 4 Du kan dyrke dine interesser 

Å være medlem i en studentorgansiasjon betyr at du virkelig kan dykke ned i dine interesser sammen med andre. Elsker du film, synger du eller er du veldig interessert i å lede debatter. Da er studentorganisasjonene en ypperlig måte å gjøre dette på. Og sammen med andre er det jo mye gøyere!

Nr 5 Bli god på noe du ikke trodde du mestret 

Kanskje du tror du ikke kan synge eller ikke skriver noe bra. Da kan du teste ut ferdighetene i en studentorganisasjon. Og du kan bli god på det sammen med andre. Om du ikke nødvendigvis blir det nye nyehtsankeret i TV2 eller en ny Astrid S, så har du i alle fall vist verden at du tør å prøve.