Foto: Studentradion i Bergen

Hvorfor bli med i en studentorganisasjon?

Det finnes en mengde ulike studentorganisasjoner i Bergen. Noen er institusjonsspesifikk, andre er åpen for alle interesserte. Uansett hvilken du velger, så er dette en helt fantastisk erfaring å ha med seg videre.

Det første du bør gjøre er å finne interessen din og det du brenner for. Elsker du å synge er det kanskje et kor du har lyst til å bli medlem av, men ikke nødvendigvis. Om du har en idrett du drev med hjemme som du elsker, kan du sikkert finne andre som er like engasjerte. Uansett grunn er tiden i en studentorganisasjon noe du ikke kommer til å angre på

5 gode grunner til å joine en studentorganisasjon

#1 Sosialt nettverk. Er du helt ny i Bergen, og ikke kjenner så mange, så er dette en kjempeanledning til å bli kjent med nye folk som har samme interesser som deg. 

“Finn deg en «utrygg» og utfordrende studentorganisasjon. At du vil måtte bruke mye tid på å mestre noe nytt, er ikke en dårlig ting – tvert imot, det er positivt. I tillegg er det gjerne sånn at folk som tilbringer mye tid sammen også blir bedre kjent. Da har du det nye miljøet ditt før du vet ordet av det”.

Martin, Studvest (21. august 2017)

#2 Minner for livet. Sammen med de andre i organisasjonen skaper du minner som er med deg hele livet. 

#3 Gratis jobberfaring. Du får viktig erfaring med å samarbeide med andre og jobbe mot et felles mål. Uansett hva det er, så må alle i studentorganisasjonen bidra og jobbe for at den skal fungere. Dette er supert å ha på cv og fremtidige arbeidsgivere elsker søkere med organisatorisk erfaring. Ifølge kandidatundersøkelsen 2018 er det større sannsynlighet for at du får jobb om du har vært med i en studentorganisasjon. 

 “Jeg personlig føler jeg har lært mer av å være del av studentorganisasjoner enn å studere”  Michael, Studentradioen

#4 Du kan dyrke dine interesser. Å være medlem i en studentorgansiasjon betyr at du virkelig kan dykke ned i dine interesser sammen med andre. Elsker du film, synger du eller er du veldig interessert i å lede debatter. Da er studentorganisasjonene en ypperlig måte å gjøre dette på.

#5 Bli god på noe du ikke trodde du mestret. Kanskje du tror du ikke kan synge eller ikke skriver noe bra. Da kan du teste ut ferdighetene i en studentorganisasjon. Og du kan bli god på det sammen med andre. Om du ikke nødvendigvis blir det nye nyehtsankeret i TV2 eller en ny Astrid S, så har du i alle fall vist verden at du tør å prøve.