Studenttorget 26. august 2021

I år som ifjor må studenttorget gå digitalt på grunn av denne pandemien som ikke slipper taket. Studenttorget er vanligvis et fysisk arrangement på Studentsenteret som arrangeres hvert høstsemester av UiB. Målet er at organisasjoner kan vise frem sine aktiviteter og rekruttere nye medlemmer. Nytt av året er at alle organisasjoner, uavhengig av studiested, kan delta. 

Studentorganisasjoner kan sende inn video nå!

Frist 1. august

Send inn

Digitalt studenttorg

I år kan alle studentorganisasjoner i Bergen sende inn video til studenttorget, uavhengig av studiested. Det settes sammen til en sending som varer i 1 time og er delt inn i kategorier. De er som følger (tilfeldig rekkefølge):

  • Faggrupper og studentdemokrati  
  • Musikk og scene  
  • Politikk/religion/samfunn 
  • Studentmedier  
  • Idrett/friluftsliv/spill 

I tillegg til sendingen, vil det være mulig for studenter å sende inn spørsmål via chat. 

Under har vi laget en liten tips– og trikssak for videoinnhold og produksjon. Det er studentorganisasjonene selv som har ansvar for redigering og klipping av enkeltvideoene. Har dere en liggende, som ikke er altfor gammel, kan denne redigeres og brukes i sendingen. Bare husk på å fjerne evt. årstall eller datoer som er med. 

Hvor lang skal videoen være

Maks 15 – 20 sek. 

Format

Filtypen bør være mpeg4, 16:9 (lanskapsformat), men vi kan jobbe med andre filtyper også. 

Innhold

Tenk mottaker, som er ny student og ikke vet så mye om organisasjonen. Hvordan kan dere best presentere dere på kort tid? Inne eller ute spiller ingen rolle. Sjekk ut videotips. 

Slik går dere frem for å laste opp video: 

  1. Last opp video til Dropbox. Dere trenger ikke egen konto på Dropbox. Husk å merke video med navnet på studentorganisasjonen. Etter opplasting har dere ikke tilgang til mappen, men dere kan sende inn en ny dersom dere endrer på noe. Bare husk å merke videoen med riktig versjon. Vi sletter den som ikke skal brukes. Last opp til Dropbox
  2. Bekreft rettigheter på musikk og foto i skjema. Skjema for rettigheter 
  3. Frist for å sende inn video er 1. august.

Bruk av musikk og foto:

Her må dere avklare at dere har alt på stell med tanke på rettigheter og bruk. Opphavsretten gjelder også på internett. Personer som er avbildet/filmet skal man be om tillatelse til å ha med før publisering. 

Tommelfingerregel: Hvis dere ikke har rettigheter klarert, eller ikke vet om det er lov å bruke uten klarering, ikke bruk det. Finn noe annet i stedet.