Haavard // Kvarteret - U&C

Gratis inngang!

  1. Tidspunkt:

    6. mai 2021 kl. 20:00

  2. Billettpris:

    gratis

  3. Kategori:

    Konsert og musikk

Gitaristen og artisten Haavard(25) fra Fusa/Bergen dro like godt til Nashville, Tennessee for å spille inn sin debut-EP «Living Out Loud». Det ga mersmak. Derfor reiste han alt året etterpå, i 2015, tilbake for å spille inn debut-albumet «Flying in the Free», med ingen ringere enn Erick Jaskowiak bak spakene, og med noen av de ypperste session-musikerne country-hovedstaden har å by på.

Oppfølgeren, «A Viking in Dixieland» valgte han å spille inn her hjemme i Norge, nærmere bestemt i Nidaros Studio i Trondheim. Med seg som produsent denne gang, hadde han Åge Aleksandersens våpendrager, Skjalg Raaen. Han bidro også med tekst-hjelp, korning, dobro og lap steel-gitar.

Haavards musikk kan karakteriseres som både country, country-rock og sørstatsrock da det beveger seg i dette landskapet.

Musikkstilen er inspirert av tradisjonell country som Blackberry Smoke står for, og mer moderne country-artister som Eric Church, Brad Paisley og Keith Urban.

I starten av 2019 bodde Haavard tre måneder i countryhovedstaden Nashville for å skrive sitt nyeste album. Sammen med kjente låtskrivere fikk han skrevet nok låter til det nye albumet hans ”Small Town Dead End” som kom ut i November 2019. Det nye albumet høster god kritikk og har mer nærhet til den tradisjonelle countrysjangeren enn tidligere.

Haavard har spilt live på alt ifra store festivaler til mindre , men kjente, lokaler som The Bluebird Cafe i Nashville. Haavard og bandet hans har blant annet spilt på festivalene Seljord Countryfestival, Norsk Countrytreff, Osfest, Køntri i Gulen, Havfest, Vinnesfestivalen osv..

Med seg på scenen har han William Rolland (bass), Erik Rolland(Gitar) og Idar Rolland(Trommer).
//
Hør på Spotify
//
Vi følger kommunen og regjeringen sine retningslinjer mht smittevern og ber om at alle våre gjester tar hensyn til disse.