Klubb Alrek

Foto:

Klubb Alrek

Skrevet av: Student Bergen

Foto:

Club Alrek er et lite utested i kjelleren til Alrek studenthjem på Haukeland. (For tiden inaktiv)

Club Alrek ble etablert i starten på 1970-tallet i lokalet som til da ble brukt som felles TV-rom. På 1980-tallet, og kanskje enda tidligere, skal Club Alrek ha vært et populært vannhull også for eksterne gjester. Den gang var det færre skjenkesteder i sentrum og de stengte også tidlig i forhold til i dag.

I følge muntlige overleveringer skal det ofte ha vært et svært stort antall besøkende i klubben, bokstavelig talt stinn brakke, etter sigende rant kondensen nedover veggene. Køen skal i tillegg ha snodd seg langt utenfor bygningen.

Politiet må ha kjent til den ulovlige skjenkingen, men har valgt å se gjennom fingene med virksomheten. Etter gjentatte anmeldelser for ulovlig skjenking tidlig i høstsemesteret 1989, så nok politiet seg nødt til å gjøre noe, og i september samme år stengte Club Alrek.

Driftige sjeler startet kort tid etter arbeidet med å få skjenkebevilling og våren 1991 gjenåpnet Club Alrek på lovlig vis. I løpet av de første årene som legalt skjenkested, ble bl.a. fenomenet Superfredag innført.

ÅPNINGSTIDER

Fredager: 20.00 - 02.00

HVEM KAN JOBBE FRIVILLIG?

Ikke oppgitt

KONTAKT

E-post:
clubalrek@gmail.com

Adresse:
Årstadveien 25,
5009 Bergen


TILKNYTTET

Studentsamskipnaden i Bergen

 

 

blog comments powered by Disqus

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss