• Studentsenteret midt på Nygårdshøyden

  Studentsenteret midt på Nygårdshøyden

 • BOLIG

  BOLIG

 • Gruppetrening

  Gruppetrening

 • Svømming, Foto: Thor Brødreskift

  Svømming, Foto: Thor Brødreskift

 • Legene på høyden

  Legene på høyden

Studentvelferd

Studentlivet er mer enn studier - derfor finnes Studentsamskipnaden. Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) jobber for å tilrettelegge gode velferdstilbud til nærmere 27 000 studenter i Bergen. Sammen jobber for at alle studenter skal ha det bra. 

 
Bolig
Sammen har over 4300 hybelenheter både i og like utenfor Bergen sentrum. Boliger er av forskjellig type, slik at det finnes noe som passer både for enslige, par og barnefamilier (noen boliger ligger i tilknytning til studentbarnehage). Søknadsfrist for deg som ønsker studentbolig fra 1. august er 31. mai, og hovedtildelinger er i juni. Du kan søke selv om du ikke vet om du kommer inn i Bergen. Prisen for studentbolig er normalt noe under markedspris. Tilflyttere fra andre kommuner enn Bergen og førstegangsstuderende blir prioritert.
 
Mat og drikke
Sammen driver 17 serveringssteder i Bergen, blant annet på alle fakulteter ved universitetetet, på høgskolens avdelinger på Krohnstad og i Møllendalsveien og på handelshøyskolen. Her finner du salatbar, et stort utvalg av påsmurt og middagsmeny på de største serveringsstedene, i tillegg til kaffe, te og kalde drikker til en studentvennlig pris.
 

Helse

Sammen tilbyr gratis psykologtjeneste og helsestasjon for studenter. I tillegg finnes det legesenter, tannhelsetilbud og en helserefusjonsordning, hvor du kan få tilbakebetalt utgifter til lege, fysioterapeut, transport og tannskader.

 

Trening

Det finnes 7 studenttreningssenter rundt i Bergen, plassert i sentrum eller ved utdanningsinstitusjonene. Her betaler du 1100 kr i halvåret og kan trene så mye du vil - dette inkluderer også gruppetimer og svømmebasseng på Studentsenteret. Ellers finnes det også squash, klatring og idrettshall. Sammen Trening tilbyr i tillegg personlig trener og testlab.

 

Råd og karriere

Hos Sammen kan du få både karriereveiledning og personlig rådgivning, for eksempel om relasjoner, motivasjon eller økonomi. Det tilbys også kurs i eksamensangst, stressmestring, studiemestring, sjenanse, taleangst og depresjonsmestring.

 


Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss