Transport i Bergen

Foto: Student Bergen

Transport i Bergen

Skrevet av: Student Bergen

Foto: Student Bergen

Sentrum i Bergen er kompakt og oversiktlig, og gjør det lett å komme seg rundt til fots eller sykkel. Men kollektivtrafikken er godt utbygd og drives av Skyss. 

Lokalbuss og bane

Studenter får 40% på ordinær pris på månedskort. For de som ikke er fylt 21, kan en kjøpe ungdomsbillett. 

Skaff deg Skysskortet eller Skyssappen. Kortet bestilles på nett eller på kundesenteret på Bergen busstasjon. Til kortet kan du laste alle produkter, og det kan fylles på både på automater og hos bussjåføren. I appen kan du kjøpe alle produkter, inkl. nattbillett. Trekkes fra bankkort eller mobilregning. 

Enkeltbilletter kan forhåndskjøpes på billettautomat, i Skyss billett-app, på Skyss kundesenter, 7-Eleven, Deli de Luca, Narvesen, Bunnpris, Ica, Matkroken og Rimi. Billettautomatene er plassert ved store holdeplasser og på alle Bybane-stopp. Merk at dersom du kjøper direkte på bussen, blir det et tillegg i prisen på 14,-

Forhåndskjøpte enkeltbilletter for reiser innenfor Bergen har enhetstakst. Det er ikke mulig å kjøpe billetter hos føreren på Bybanen.

For kjøp, informasjon om priser og rutetabeller: skyss.no

Nattbillett

Alle stamlinjer og enkelte andre linjer har nattavganger i helgene, merket med N i rutetabellen. Dette gjelder også Bybanen. Du kan bruke ditt vanlige månedskort på nattavganger. 

Reise utenfor Bergen

Skyss administrerer også busstilbudet og båttilbudet for Hordaland forøvrig. Her er prisene bestemt av et sonesystem, slik at billettprisen vil være avhengig av hvor du reiser til og fra.

Lokaltog kjøres av NSB, med destinasjon Arna og Voss - Myrdal. Regiontog til Oslo.

 

Taxi i Bergen

Bergen Taxi: 07000

Norgestaxi: 08000 

Taxi 1: 05501 

Christiania Taxi: 02 365

 

 

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss