"Hjelp, jeg er student!"

Foto: Studentbergen

"Hjelp, jeg er student!"

Skrevet av: Student Bergen

Foto: Studentbergen

Ikke vær redd, hjelpen er her. Vi har laget et lite "førstehjelpsskrin" for nye studenter. Nyttige tips og råd. 

Å være student skal være spennende, engasjerende, kunnskapsgivende og fantastisk, men er også en helt ny tilværelse. Vi har laget en liten "førstehjelp" til deg som er ny student.

  1. Oppsøk andre studenter. For de fleste kan det være skremmende å befinne seg i et nytt studentmiljø, og de fleste setter god pris på å bli kjent med nye folk. Ikke vær redd for å bryte grenser: Vær den første til å si hei!

  2. Inkluder deg i studentmiljøet ved å bli med i et fagutvalg eller en studentorganisasjon. Vet du ikke hvilken, se på nettsidene her og finn en du ønsker å vite mer om eller bli med på deres infomøter.

  3. Bli kjent med byen. Bruk studentkartet fra Utdanning i Bergen for å orientere deg og les mer om hva studiebyen Bergen har å tilby av aktivitetstilbud.

  4. Bergensværet er lunefullt. Husk regntøy og solbriller. Du får kanskje bruk for begge deler, samtidig.

  5. Følg med! Studvest holder deg oppdatert på hva som skjer i studentsamfunnet gjennom papirutgave, BSTV gjennom skjermen. Studentradioen sender hver dag. Sjekk ut spillelister og få inspirasjon til lesedagen.

  6. Husk viktige datoer for din studiehverdag. Sjekk din institusjons sine nettsider.

  7. Bli kjent med studentmiljøet: dra til studentsteder f.eks. Det Akademiske Kvarter, Hulen og Studentsenteret.

  8. Benytt kulturtilbudene, både på og utenfor studiestedet. Sjekk ut listen over steder med studentrabatt.

  9. Vurderer du å dra på utveksling? Bli en buddy for internasjonale studenter! God anledning til å praktisere fremmedspråk, bli kjent med andre kulturer og få nye venner.

  10. Usikker på hvor du skal begynne? Delta på arrangementer i studentkulturkalenderen eller bli med på Utdanning i Bergen sine turer og bli kjent med andre studenter. Husk studenttorget på Studentsenteret. i august.  


Ha en strålende tid som student i Bergen!

 

 

Om studentbergen.no

Kontakt

Følg oss