• Studentsenteret midt på Nygårdshøyden

  Studentsenteret midt på Nygårdshøyden

 • Sammens boliger i Grønneviksøren

  Sammens boliger i Grønneviksøren

 • Sammen tilbyr et variert treningstilbud

  Sammen tilbyr et variert treningstilbud

 • Du finner et 25 m basseng på Studentsenteret

  Du finner et 25 m basseng på Studentsenteret

 • Legene på høyden tilbyr fastlege og akutthjelp til studenter

  Legene på høyden tilbyr fastlege og akutthjelp til studenter

Studentvelferd

Skrevet av: Utdanning i Bergen

Foto: SiB

Studentsamskipnaden (SiB) tilbyr blant annet treningstilbud, studentboliger, helsetjeneste og rådgivning.

Studentlivet er mer enn studier - derfor finnes Studentsamskipnaden. Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) jobber for å tilrettelegge gode velferdstilbud til nærmere 27 000 studenter i Bergen. Når du har har betalt semesteravgiften kan du benytte deg av alle SiB sine tilbud. Studentenes øverste organ er Velferdstinget, som består av representanter for de ulike studiestedene. Studentene har også flertall i SiB-styret.

Bolig
SiB har over 4300 hybelenheter både i og like utenfor Bergen sentrum. Boliger er av forskjellig type, slik at det finnes noe som passer både for enslige, par og barnefamilier (noen boliger ligger i tilknytning til studentbarnehage). Søknadsfrist for deg som ønsker studentbolig fra 1. august er 31. mai, og hovedtildelinger er i juni. Du kan søke selv om du ikke vet om du kommer inn i Bergen. Prisen for studentbolig er normalt noe under markedspris. Tilflyttere fra andre kommuner enn Bergen og førstegangsstuderende blir prioritert. 

Kafé
SiB driver 17 serveringssteder i Bergen, blant annet på alle fakulteter ved universitetetet, på høgskolens avdelinger på Kronstad og i Møllendalsveien og på Norges Handelshøyskole. Her finner du salatbar, et stort utvalg av påsmurt og middagsmeny på de største serveringsstedene, i tillegg til kaffe, te og kalde drikker til en studentvennlig pris. 

Helse
SiB tilbyr gratis psykologtjeneste og helsestasjon for studenter. I tillegg finnes det legesenter, tannhelsetilbud og en helserefusjonsordning, hvor du kan få tilbakebetalt utgifter til lege, fysioterapeut, transport og tannskader. 

Trening
Det finnes 7 studenttreningssenter rundt i Bergen, plassert i sentrum eller ved utdanningsinstitusjonene. Her betaler du 1100 kr i halvåret og kan trene så mye du vil - dette inkluderer også gruppetimer og svømmebasseng på Studentsenteret. Ellers finnes det tilgang til squash, klatring og idrettshall. SiB Trening tilbyr i tillegg personlig trener og testlab. 

Rådgivning
Hos SiB kan du få både karriereveiledning og personlig rådgivning, for eksempel om relasjoner, motivasjon eller økonomi. Det tilbys også kurs i eksamensangst, stressmestring, studiemestring, sjenanse, taleangst og depresjonsmestring


For mer informasjon, gå til SiBs nettsider

Kontakt

Følg oss