• SANDVIKEN: Bydelen ligger på solsiden med utsikt over Byfjorden.

  SANDVIKEN: Bydelen ligger på solsiden med utsikt over Byfjorden.

 • LANDÅS: Bydelen ligger opp mot Ulriken, og er populær på grunn av utsikten over Bergensdalen og de mange flotte grøntområdene.

  LANDÅS: Bydelen ligger opp mot Ulriken, og er populær på grunn av utsikten over Bergensdalen og de mange flotte grøntområdene.

 • SANDVIKEN: Det knallharde motbakkeløpet Stoltzekleiven går fra Fjellveien i Sandviken og opp til toppen av Sandviksfjellet.

  SANDVIKEN: Det knallharde motbakkeløpet Stoltzekleiven går fra Fjellveien i Sandviken og opp til toppen av Sandviksfjellet.

 • LØVSTAKKSIDEN: Fjellet har gitt navn til en hel bydel som strekker seg fra Puddefjorden og opp fjellsiden.

  LØVSTAKKSIDEN: Fjellet har gitt navn til en hel bydel som strekker seg fra Puddefjorden og opp fjellsiden.

Sentrumsnære områder

Breiviken
Populært område for studenter ved NHH på grunn av sin nære beliggenhet til skolen. Kollektivtilbudet inn til sentrum er svært bra med hyppige avganger. Nærhet til turområdene ved Sandviksfjellet/Munkebotten og SiB-treningssenteret i Lehmkuhlhallen. Det bor også mange familier i området.

Sandviken
Sandviken er populært både blant NHH-studenter og sentrumsstudenter. Sjarmerende mur- og trehus, utsikt over Byfjorden og nærhet til turområder som Sandviksfjellet, Fjellveien og Fløyen gjør området attraktivt. Kollektivtilbudet går langs hovedveien like ved sjølinjen og er svært godt. Avhengig av hvor i Sandviken du bor er det også uansett fint å gå til sentrum (10-20 minutter).

Løvstakksiden
På vestsiden av Puddefjorden finnes det både SiB-boliger og private utleieboliger. Puddefjordsbroen forbinder området med sentrum, og over den tar det omlag 15 minutter å gå inn til sentrum. Det er også et godt busstilbud, med busser hvert femte minutt i rushtiden og hvert 10-15 minutt resten av døgnet. Kort vei til turområdet rundt Løvstakken. 

Kronstad/Danmarksplass
Med Bybanen og den nye høyskolebygningen på Kronstad har området blitt enda mer populært blant studenter. Befolkningen er sammensatt, her er alt fra eldre til småbarnsfamilier og studenter. Danmarksplass har alt fra matbutikker til treningssenter, samt noen små lokale restauranter/puber. 

Her er flere grøntområder, kort vei til turområdene ved Ulriken og Løvstakken og nært SiB-treningssenteret på Kronstad. Bybanen går hvert 5 minutt i rushtiden, ellers minst hvert tiende minutt (den går også om natten i helgene). I tillegg er det et godt busstilbud, og det er mulig å gå fra Danmarksplass til sentrum på ca. en halvtime.

Fjellsiden/Haukeland
Populært både blant sentrumsstudentene og de som studerer på campusområdet på Haukeland. Nærhet til friluftsområdene ved Ulriken og Fløyen, og det ligger også et SiB-treningssenter på Årstad (Haukeland). Rolig område hvor det også bor mange familier og eldre. Busstilbudet er godt, med busser hvert femte minutt i rushtiden og hvert 10-15 minutt resten av døgnet. Å gå fra Haukeland til sentrum tar omlag 45 minutter.

Landås
Flotte grøntområder og kort vei til Ulriken og Landåsfjellet. Busstilbudet avhenger av hvor på Landås du bor, men langs hovedtraseen i Nattlandsveien går bussene normalt hvert tiende minutt i rushtiden og hvert kvarter ellers, med nattbuss i helgene. Bybanen fra Sletten går ofte. 

Fantoft
Fantoft ligger et stykke utenfor bykjernen, og huser Bergens største studentby med ca 1300 boenheter. Bybanen som stopper midt i studentbyen har knyttet området tettere til sentrum, med avganger hvert femte minutt i rushtiden og ellers minst hvert tiende minutt. På Fantoft ligger det et stort SiB-treningssenter, matbutikk og en egen studentpub. Kort vei til grøntområdet ved Tveitevannet og gangavstand til både Løvstakken og Landåsfjellet.

 

 Stort kart