• Ole Bulls plass, midt i Bergen sentrum.

  Ole Bulls plass, midt i Bergen sentrum.

 • Nygårdshøyden, hvor mesteparten av UiB befinner seg.

  Nygårdshøyden, hvor mesteparten av UiB befinner seg.

 • Bryggen i Bergen, med sandviken i bakgrunnen

  Bryggen i Bergen, med sandviken i bakgrunnen

 • Nordnes

  Nordnes

 • Møhlenpris, med Nygårdsparken

  Møhlenpris, med Nygårdsparken

Sentrum

Bykjernen
Den innerste bykjernen regnes gjerne som området rundt Torgallmenningen og Lille Lungegårdsvann. Her ligger mange tilbud som bibliotek, shoppingsenter, rådhuset, teater og museer. Variert befolkning, men mange studenter. Nærheten til det meste gjør området svært attraktivt, i tillegg til Byparken og Lille Lungegårdsvann. I gatene er det folk hele døgnet, men det er generelt lite støy fra trafikk.

Nygårdshøyden
Ettersom Studentsenteret, studenthuset Kvarteret og mesteparten av Universitetet ligger her, er et stort flertall av beboerne på Nygårsdshøyden studenter. Det er i det store og hele et rolig og fint strøk, med lite trafikk og bråk, selv om vorspiel og nachspiel ikke er et ukjent fenomen verken i helgen eller på ukedagene. Preges av flotte, eldre bygårder og fine uteområder som Nygårdsparken, Muséhagen og området rundt Johanneskirken.

Møhlenpris
Møhlenpris er en særegen strøk med sjarm, med sine flotte bygårder og nærhet til sjøen og Nygårdsparken. Her finnes både matbutikk, kafeer, kaffebrenneri, vitensenter og teater, i tillegg til Handelshøyskolen BI sitt bygg. En stor kunstgressbane er et populært sted for å trene, og det studentdrevne utestedet Hulen er en institusjon i Bergen. Studentsenteret med treningssenter, bassengligger og kantine ligger bare en spasertur opp bakken mot Nygårdshøyden. Et multikulturelt område, der befolkningen er en blanding av studenter, familier og eldre.

Nordnes
Nordnes ligger på halvøyen som stikker ut mellom Vågen og Puddefjorden, og er en rolig del av sentrum med en blanding av barnefamilier, pensjonister og unge. Bydelen er kjent for sine gamle trehus og trange smau, men det er også innslag av bygårder og blokker. Flere grøntområder, spesielt populær er den flotte Nordnesparken helt i nord med bademuligheter og nydelig utsikt over innseilingen til Bergen. Her ligger også kulturhuset USF Verftet, med konserter, utstillinger, øvingsrom og en flott uteservering.

Vågsbunnen/Bryggen
Den historiske delen av Bergen er et sammensatt område med mange studenter, men også eldre, enslige og noen familier. Preges av flotte bygårder og trehus, og nærhet til det meste i tillegg til en rekke småbutikke, barer og spisesteder, i tillegg til Litteraturhuset med sine mange arrangementer. Kort vei til friluftsområdene ved Fløyen.

 Stort kart