Velkommen til studentbyen Bergen!

Bergen er en by med særpreg. Utdanningsinstitusjoner av høy kvalitet, et rikt kulturliv og flott natur gjør Bergen til en spennende og attraktiv studentby. Men det viktigste av alt er studentene og deres tilstedeværelse. 

Den kompakte sentrumskjernen gjør Bergen intim og oversiktlig og lett å bli kjent med, samtidig som nærheten til fjell og sjø åpner for mangfoldige natur- og friluftsopplevelser.

Nesten 30 000 studenter har valgt Bergen som studiested. Mange av utdanningsinstitusjonene i Bergen ligger enten midt i, eller i nærheten av sentrum. Dette gjør det mulig for studentene å aktivt bruke byens mange parker, kaféer og kulturtilbud også i en hektisk studiehverdag. Det skjer alltid noe mellom de syv fjell.

 

 • Byen e Bergen

  Byen e Bergen

  Bergen er kjent for sjarmerende trehus, åpne plasser og grønne parker.

 • Kultur i Bergen

  Kultur i Bergen

  Bergen har et yrende kultur- og festivalliv. Mye er det studentene selv som står bak.

 • Natur og friluft

  Natur og friluft

  Naturen omgir Bergen på alle kanter. Her har du kort vei til både de syv byfjellene og til sjøen.

 • Studentlivet

  Studentlivet

  Studentlivet i Bergen kjennetegnes et stort antall organisasjoner, kulturarrangementer og tilbud. Studentfrivilligheten er stor i Bergen. 

 • Studentvelferd

  Studentvelferd

  Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) tilbyr blant annet treningstilbud, studentboliger, helsetjeneste og rådgivning.

 • Bolig i Bergen

  Bolig i Bergen

  Bo i sentrum med gangavstand til det meste, eller litt utenfor bykjernen, men likevel kort vei unna med sykkel, buss eller bane.