Bergensstudenter forteller

Skrevet av: Student Bergen

Foto:

Utdanning i Bergen har intervjuet tre forskjellige studenter i Bergen om hvordan det er å være student i Bergen og hva

 

Trym (21) er født i Sortland i Vesterålen, men har bodd mesteparten av livet i Oslo. Han studerer Lektorutdanning i Religionsvitenskap i Universitetet i Bergen og har vært student i byen i knappe to måneder.

- De første to månedene har gått veldig fort! Det var veldig spennende å komme til Bergen – og jeg har opplevd masse allerede. Det har vært mye å gjøre og tiden har flydd. Jeg trives kjempegodt som student i Bergen!

Spesielt har han mye godt å si om de grønne omgivelsene til studiebyen.

- Jeg er født på Sortland i Vesterålen, så jeg er glad i natur. Oslo kan ikke sammenlignes med Sortland når det kommer til natur, så det var godt å komme til Bergen, der naturen er så tilgjengelig og synlig. Det er godt med fjellene rundt Bergen. De tilbyr enkle og tilgjengelige turer – spesielt Fløyen, der liker jeg meg veldig godt.

Sykepleiestudenten Therese (26) ved VID vitenskapelige Høgskole i Bergen som er selv oppvokst i Bergen og sier seg enig.

- Jeg tror naturen og byfjellene er det beste med Bergen. I en hverdag med mye lesing, forelesninger og studier, er det herlig å ha byfjellene å rømme til for å få et avbrekk og samle krefter. Jeg elsker å ha tilgang til både bylivet, samt fjell og natur. Det er så herlig å kunne komme seg opp i høyden så raskt og få følelsen av frisk luft, men likevel være minutter fra bylivet.

 

Forelsket seg i Bergen

Kata (26) fra Flekkefjord er student ved Høgskulen på Vestlandet på Kronstad i Bergen. Hun går siste året på utdanningen «grunnskolelærerutdanning, 1.-7. klasse og

- Jeg var på ferie i Bergen da jeg gikk på videregående i Flekkefjord, og det var da jeg forelsket meg i byen. Bergen var den eneste byen jeg kunne tenke meg å flytte til og studere i, så Bergen ble det. 

Etter å ha bodd og studert i over syv år i Bergen, er det åpenbart ikke er et valgt hun har angret på. Vi spør henne hva hun kommer til å savne mest med studiebyen.

- Det fantastiske bylivet. Og selvsagt vennene mine! Jeg vil absolutt anbefale å studere i Bergen. Det er så mye å oppleve her, spesielt for en som meg som kommer fra et lite tettsted. Bergen tilbyr kultur i alle mulige stiler og det er lett å komme seg frem i byen med flott kollektivtransport fra midt i sentrum og utover til alle kanter. Byen passer til alle – fra sportsidioter til nerder. Der er alt fra gode forskermiljøer til fantastiske tur- og treningsmuligheter.

Var hun klar over hva Bergen hadde å tilby før hun begynte som student?

- Jeg visste ikke så mye annet enn det jeg hadde sett da jeg var her på ferie, men jeg var klar over at det ville bli vått!

 

Bli en «yes man»!

Det kan være vanskelig for både lokale og nye studenter å begynne på et nytt studiested. Therese, Trym og Kata har gode råd til nye studenter som skal begynne på høyere utdanning til semesterstart.

– Engasjer deg og delta på aktiviteter og arrangementer. Det kan være vanskelig å komme til en storby som student uten venner og bekjente, men det er mange som er i samme situasjon. Dann kollokviegrupper med medstudenter, meld deg som frivillig i studentorganisasjoner og vær aktiv! Studentlivet i Bergen har mye å tilby, så det er opp til hver enkelt å benytte seg av tiden som student på best mulig måte, råder Therese.

Trym stemmer i.

- Bergen er etter min mening potensielt Norges beste studieby. Hvis du er så heldig at du får muligheten til å studere i Bergen, så er mitt tips å flytte så nært sentrum som mulig. Jeg har fått en fantastisk studieopplevelse ved å bo i sentrum nært alle fasiliteter.

- Et annet råd til både norske og internasjonale studenter som kommer til Bergen, er å ta del i det som tilbys i Bergen som student. Bli med i studentorganisasjoner, meld deg som frivillig på Kvarteret for eksempel – og vær åpen. Studentlivet har mye å by på, og man bør gripe mulighetene man får.

Kata avslutter med et fengende gullkorn å huske på gjennom studietiden:

- Delta på arrangementer og turer og bli en «yes man»!

 

Les det fulle intervjuet med Kata, Trym og Therese her.

 

blog comments powered by Disqus