Vi har intervjuet tre studenter om Bergen som studieby.En omgivelse uten like

Trym (21) er født i Sortland i Vesterålen, men har bodd mesteparten av livet i Oslo. Han studerer Lektorutdanning i Religionsvitenskap på Universitetet i Bergen og har vært student i byen i knappe to måneder.

- De første to månedene har gått veldig fort! Det var veldig spennende å komme til Bergen – og jeg har opplevd masse allerede. Det har vært mye å gjøre og tiden har flydd. Jeg trives kjempegodt som student i Bergen!

Spesielt har han mye godt å si om sentraliteten og de grønne omgivelsene til studiebyen.

- Det jeg liker spesielt med Bergen er at byen er så konsentrert – alt som skjer i byen blir så synlig. Det er vanskelig å gå glipp av noe i Bergen. Arrangementer er svært lett å få informasjon om, og det er i tillegg kort vei til alt. Jeg er veldig fornøyd med det. Som student kan det være deilig med et lite avbrekk i form av en tur i fjell og natur.

Sykepleiestudenten Therese (26) ved VID vitenskapelige Høgskole i Bergen er selv oppvokst i Bergen og sier seg enig.

- Jeg tror naturen og byfjellene er det beste med Bergen. I en hverdag med mye lesing, forelesninger og studier, er det herlig å ha byfjellene å rømme til for å få et avbrekk og samle krefter.

 

Forelsket seg i Bergen

Kata (26) fra Flekkefjord er student ved Høgskulen på Vestlandet på Kronstad i Bergen og går siste året på utdanningen «grunnskolelærerutdanning, 1.-7. klasse.

- Jeg var på ferie i Bergen da jeg gikk på videregående i Flekkefjord, og det var da jeg forelsket meg i byen. Bergen var den eneste byen jeg kunne tenke meg å flytte til og studere i, så Bergen ble det. 

Etter å ha bodd og studert syv år i Bergen, er det åpenbart ikke et valgt hun har angret på.

- Jeg vil absolutt anbefale å studere i Bergen. Det er så mye å oppleve her, spesielt for en som meg som kommer fra et lite tettsted. Bergen tilbyr kultur i alle mulige stiler og det er lett å komme seg frem i byen med flott kollektivtransport fra midt i sentrum og utover til alle kanter. Byen passer til alle – fra sportsidioter til nerder.

Hadde hun forventninger til byen før hun begynte som student?

- Jeg visste ikke så mye annet enn det jeg hadde sett da jeg var her på ferie, men jeg var klar over at det ville bli vått!

 

Bli en «yes man»!

Det kan være vanskelig for både lokale og nye studenter å begynne på et nytt studiested. Therese, Trym og Kata har gode råd til nye studenter som skal begynne på høyere utdanning til semesterstart.

– Engasjer deg og delta på aktiviteter og arrangementer. Det kan være vanskelig å komme til en storby som student uten venner og bekjente, men det er mange som er i samme situasjon. Dann kollokviegrupper med medstudenter, meld deg som frivillig i studentorganisasjoner og vær aktiv! Studentlivet i Bergen har mye å tilby, så det er opp til hver enkelt å benytte seg av tiden som student på best mulig måte, råder Therese.

Trym stemmer i.

- Bergen er etter min mening potensielt Norges beste studieby. Hvis du er så heldig at du får muligheten til å studere i Bergen, så er mitt tips å flytte så nært sentrum som mulig. Jeg har fått en fantastisk studieopplevelse ved å bo i sentrum nært alle fasiliteter.

- Et annet råd til både norske og internasjonale studenter som kommer til Bergen, er å ta del i det som tilbys i Bergen som student. Bli med i studentorganisasjoner, meld deg som frivillig på Kvarteret for eksempel – og vær åpen. Studentlivet har mye å by på, og man bør gripe mulighetene man får.

Kata avslutter med et fengende gullkorn for alle å huske på gjennom studietiden:

- Delta på arrangementer og turer og bli en «yes man»!

 

Les de fulle intervjuene med Kata, Trym og Therese under.