Bergen Student Fjord Cruise 2011

Foto: Michael Lyngstad og Michelle Greene

Bergen Student Fjord Cruise 2011

Skrevet av: Michael Lyngstad

Foto: Michael Lyngstad og Michelle Greene

Utdanning i Bergen gjennomførte lørdag 17.september sin årlige tur med M/S Showtime rundt Osterøy og til Modalen. Da båten forlot Bryggen skant solen, men få, og spesielt den ene studenten som kom ikledd kun t-skjorte og shorts, ville hatt noe imot at gradestokken hadde gått høyere enn 10 grader celsius.

Båten ble kjapt fylt av 250 ivrige studenter på jakt etter de beste fjord-fotomotivene, og få ble skuffet da turen nærmet seg Modalen og båten måtte gjennom en snever åpning mellom fjellsidene.

 

I Modalen var det anledning for å strekke litt på bena, og mange valgte å ta turen opp til den vakre fossen like utenfor sentrum. Ivrige fotografer og modeller ble så opphengt i de vakre omgivelsene at de så vidt rakk tilbake før båten la fra kai.


På turen tilbake tok vi en prat med Andreja, Jelena og Marco og spurte om deres inntrykk fra turen.

Hei, har dere kost dere på turen så langt?

Marco: Ja, det har vært fint vær, og det er jo en fordel. Utsikten har vært veldig spektakulær og da spesielt siste delen av reisen. Det å komme seg inn i en typisk norsk smal fjord.

Andrea: Fint å oppleve et lite tettsted som Modalen hvor normenn vanligvis har hytte. Det var veldig artig å se. Vi var litt redde for at turen skulle bli for lang, men tiden har egentlig gått veldig fort.

Har dere vært med på tidligere turer i regi av Utdanning i Bergen?

Marco: Ja, var med på Lehmkuhl i fjor. Da var det veldig fint. Den båten er jo litt mer spektakulært. På denne turen er det et litt mer dramatisk landskap, og det gir et veldig sterkt inntrykk. Det er også spesielt å se den type bebyggelse som er på et sted som Modalen.  I forhold til landskapet rundt Bergen virker også vegetasjonen litt annerledes. Det er mer skogkledd og med mange småbruk rundt i fjellsidene. Badestranden i Modalen var også fin. Vi så noen som var uti vannet med tærne.

Fristet det med et bad?

Marco: Ja, selvfølgelig. Vi liker å bade i norsk sjø uansett temperatur. Hadde de bare hatt en sauna. Da ville vi garantert ha hoppet uti!


Foto: Andreja Ostojic

På hjemturen var det også klart for resultatene fra quizzen. Det ble utdelt premier til de tre beste lagene, samt laget med det juryen synes hadde det festligste navnet og til det laget som hadde det beste kunstneriske bidraget.

 

Se flere bilder fra turen på våre Facebooksider: http://www.facebook.com/utdanningibergen#!/pages/Utdanning-i-Bergen/53106984919

blog comments powered by Disqus